Zo bepaal je wat de beste palletwikkelaar voor jouw bedrijf is

  • door
half-automatische dozensluitmachine,

Een palletwikkelaar kan je productieproces aanzienlijk versnellen. Of je er eentje nodig hebt, hangt van een aantal factoren af. Als je bovendien de beste palletwikkelaar wil uitzoeken voor jouw onderneming dan moet je enkele aspecten meenemen in je besluit.

volautomatische horizontale omsnoeringsmachine

Heb ik een palletwikkelaar nodig?

Het is eigenlijk een simpele rekensom waarmee je bepaalt of jij een palletwikkelaar nodig hebt. Het is namelijk niet altijd nodig, of je kunt een deel ervan met de hand blijven doen.  Verzend je per dag meer dan 15 pallets? Dan overweeg je best de aanschaf van een foliewikkelaar. Met deze machine bespaar je veel tijd en verbruik je minder wikkelfolie. Je zal bovendien merken dat je pallets veel stabieler en steviger omwikkeld zijn. 

Afmetingen van de pallets

Een van de eerste dingen om rekening mee te houden als je eenmaal hebt besloten dat je een palletwikkelaar wil hebben, is de afmetingen van de pallets. De grootte van de pallets zijn natuurlijk een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste palletwikkelaar. Des te groter de pallets des te aantrekkelijker het is om dit door een machine te laten doen. Sommige wikkelaars kunnen zowel grote als kleine pallets verwerken. Dat geldt niet voor allemaal dus doe altijd goed je research. 

horizontaal omsnoeren

Folie

Een palletwikkelaar heeft folie nodig. Er zijn veel verschillende soorten folie en niet alle palletwikkelaars kunnen alle soorten folie verwerken. Het is noodzakelijk om van te voren te evalueren welke soort folie je wilt gebruiken. Online zijn er een aantal rekenmachines die voor de verschillende folies berekenen wat de kosten zijn.