Zelf de boekhouding of overlaten aan professionals?

  • door

Vaak gaan mensen aan de slag als ZZP’er of starten een eigen onderneming. Iedereen kiest zo zijn eigen levenspad. Ik vind het maar dapper als mensen al gauw weten wat ze willen doen en er voor gaan. Je komt namelijk voor een hoop uitdagingen te staan. Zo krijg je bijvoorbeeld ook te maken met de boekhouding en dit is een behoorlijke opgave, vooral als je hier geen verstand van hebt. Er zijn verschillende manieren om hier meer over te weten te komen. Je kan meer leren over boekhouden door zelf op onderzoek uit te gaan op internet, hulp te vragen aan je vrienden, kennissen of een basiscursus te volgen over het boekhouden.

Er zijn op internet genoeg stappen te vinden over hoe je jezelf kan ontwikkelen op het gebied van boekhouding. Toch raad ik het aan op direct advies te vragen aan echte professionals bij bijvoorbeeld BVR Advies. Zo moet je boekhouding meteen al aan een aantal eisen voldoen. De Belastingdienst houdt dit nauw in de gaten. Je moet verplicht bijhouden hoeveel uren per maand je aan je bedrijf besteedt. Je moet de reiskosten en rittenadministratie bijhouden. Daarnaast is het belangrijk om alle facturen en bankafschriften te bewaren. Soms geldt er zelfs een bewaarplicht van zeven jaar lang en dit moet voor je bijhouden voor je grootboek, debiteuren, crediteuren, verkoopfacturen, voorraad, bankafschriften, agenda’s en loodadministratie. Nou zo kan ik nog wel even doorgaan en heb je nog lang niet alles.

Wil jij bijvoorbeeld je eigen boekhouder hebben die dit soort zaken volledig uit handen neemt? Dan ben je bij BVR Advies aan het juiste adres. Zij hebben namelijk een aantal boekhouders uit Tiel die dit soort werkzaamheden feilloos kunnen verrichten voor jou en de jouw onderneming. Aarzel niet een neem vrijblijvend contact op met het bedrijf. Dan wordt er een overzichtelijk beeld geschetst voor jouw situatie. Meer informatie is te vinden op de website van BVR Advies.