Werken aan je tuin

  • door

Het coronavirus heerst nog steeds en de maatregelen in Nederland zijn helaas nog niet versoepeld. Gelukkig is het lekker weer en heeft bijna iedereen veel vrije tijd over. Dit is een mooi moment om je tuin te verbouwen zodat je hier nog meer van kan genieten tijdens de warme zomerdagen. In dit artikel delen we een aantal tips voor het voorbereiden tijdens het verbouwen van je tuin.

Ontwerp

Voordat je begint met het verbouwen van je tuin is het belangrijk dat je een plan maakt. Welke stijl moet jouw tuin krijgen? Doe inspiratie op via magazines en online foto’s. Aan de hand van de stijlen die je mooi vindt maak je een afscheiding van alle accessoires en onderdelen die je wilt aanschaffen. Ook kun je alle afmetingen in één oogopslag zien op het ontwerp en kun je je tuinmeubelen daar op afstemmen.

Materiaal en hulp

Wanneer je weet wat je wilt hebben is het tijd de spullen aan te schaffen. Denk hierbij na of je alle spullen wilt laten bezorgen of zelf vervoert. Ook zul je bij grote verbouwingen hulp nodig hebben. Zorg ervoor dat je op tijd hulp vraagt aan vrienden en familie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Oud vs nieuw

Voordat de nieuwe spullen geplaatst kunnen worden dient de oude tuin opgeruimd te worden. Denk hierbij aan alle spullen die je niet meer zult gebruiken in je nieuwe tuin en die je niet meer kan weggeven aan anderen. Het is handig om een container in de buurt van je tuin te hebben staan waar je alle grofvuil in één keer kunt weggooien. Je kunt bijvoorbeeld via container Rotterdam een container naar gewenste grootte huren voor een bepaalde periode. Bereken vooraf hoelang het duurt de oude tuin leeg te maken en alle spullen weg te gooien.