Waarom worden Bitcoins zo belangrijk

  • door
beste bank

Bitcoin kan in de toekomst een zeer belangrijke rol gaan spelen, banken spelen met goud en geld kan worden gecensureerd en gemanipuleerd. Momenteel zijn banken al aan het experimenteren met XRP en er zijn al banken die voor hun klanten Bitcoin rekeningen hebben. Het is alleen nog even overstappen naar een systeem wat extreem veilig is, niet gecensureerd kan worden. Bestebank heeft er eerder al over geschreven, dit systeem is de Bitcoin. Zwitserland heeft al banken die inmiddels aan hun klanten deze mogelijkheid bieden.

beleggen op de beurs

Waardepositie van de Bitcoin

Omdat er maar een bepaald aantal Bitcoins in omloop kunnen worden gebracht zal de waarde ervan de aankomende jaren sterk toenemen. Een belangrijke automatische wijziging van het aantal Bitcoins per transactie blok is Bitcoin halving. Bitcoin delvers zetten rekenkracht in om een beloning te krijgen van geverifieerde transacties in een blok, ook worden nieuwe goedgekeurde transacties toegevoegd aan de Bitcoin blokketen. Er is berekend dat om de tien minuten er een nieuw blok wordt toegevoegd en komen er nieuwe Bitcoins in omloop.

koers gaat stijgen

Beloning halveren

Iedere vier jaar zal de beloning worden gehalveerd, dit is na 210.000 nieuwe blokken die zijn toegevoegd. Volgens het artikel op Bestebank neemt de inflatie met de helft af, hierdoor wordt de schaarste van de Bitcoin groter. Het proces wat gaande is met de Bitcoin is voor iedereen helder en transparant. Kan het niet worden misleid of gecensureerd door banken of overheden. De Bitcoin Halving gaat net zo lang door tot de limiet is bereikt van de Bitcoins. Volgens de berekeningen worden in 2140 de laatste Bitcoins gedolven, dan zijn er totaal 21 miljoen in omloop.