Waar kan je een portofoon voor gebruiken

  • door

Een portofoon of walkie talkie is een perfect en in veel gevallen een goedkope oplossing voor communicatie problemen. Mede daarom zijn er steeds meer organisaties die geloven in de kracht van dit handige hulpmiddel. De voordelen zijn alom bekend: goedkope en snelle onderlinge communicatie. Maar waar kan jij nu een portofoon voor gebruiken? Of beter: voor wat voor soorten organisaties zijn de portofoons inmiddels onmisbaar? Wellicht steek je hier nog wat van op! Ps. We nemen uiteraard ook recreatieve uitjes mee.

Paintballen en Airsoft

We beginnen direct met super toffe recreatieve uitjes. En voor sommige mensen is dit ook gewoon een veel beoefende hobby. Als je door de bossen loopt met een paintbal of airsoft wapen dan is het de bedoeling dat je de andere partij volledig van de mat vaagt. Nu kan je natuurlijk als een Kamikaze door het veld rennen maar dan weet je zeker dat je geraakt wordt. Daarom is het gebruik van een portofoon met oortje ideaal tijdens een potje paintball en airsoft. Je staat in direct contact met je teamgenoten en kan zo een (nieuw) tactisch plan afspreken. Dankzij dit plan schiet je ze zo van de baan af.

Beveiligers en stewards

Dan gaan we even door naar een mix tussen hobby en werk. Veel voetbalfans gaan wekelijks de lekkerste potjes voetbal kijken in het stadion. Wat voor veel mensen een hobby is, daar zijn er ook een hoop mensen aan het werk tijdens zo’n dag. De stewards worden uitgerust met goede en stabiele portofoons om te communiceren met collega’s. Is er vuurwerk afgestoken? Dan kan de steward die het meest in de buurt staat direct in actie komen dankzij instructies. Heb je hulp nodig? Je hoeft enkel maar te praten tegen de portofoon en je hebt hulp. Ook voor veel beveiligers tijdens andere evenementen is een portofoon een ideaal hulpmiddel.

Portofoon kopen?

Wil je een portofoon kopen voor jouw hobby of bedrijf? Dan raden we je aan om eens goed rond te kijken en professioneel advies te vragen. Zo weet je zeker dat je de beste oproepsystemen op maat krijgt.