Voel je onvrede bij medewerkers?

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het kan voorkomen dat er onvrede is op de werkvloer, vaak is het moeilijk te achterhalen wat er aan de hand is. Feit is wel dat je het opgelost wilt hebben als werkgever, door het doen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek weet je precies wat er in je medewerkers omgaat. En nog belangrijker is dat de problemen boven tafel komen waar je samen iets aan kunt doen, ligt het aan de manier van werken of wat kan er beter? Ook voor thuiswerkers van het bedrijf is het belangrijk dat je weet wat er speelt, tevreden werknemers zijn belangrijk voor je bedrijf.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Waarom een onderzoek

Je vraagt je misschien af waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek zo belangrijk is voor je bedrijf, medewerkers bepalen in hoge mate het reilen en zeilen binnen je bedrijf. Zonder kun je niet, dus is het belangrijk en verdienen zij om gehoord te worden. Feit is ook dat de prestaties beter worden van mensen die het naar hun zin hebben en merken dat zij meetellen binnen het bedrijf, betere prestaties zorgt voor een financieel betere positie van je bedrijf. Voelen medewerkers dat je interesse toont en ze het gevoel geeft dat ze echt meetellen, vorm je een succesvol team die er echt voor gaat.

Sfeer op de werkvloer

Er is niets zo belangrijk als de sfeer op de werkvloer, ontevreden medewerkers weten de weg naar collega’s snel te vinden. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat de sfeer alleen maar slechter wordt. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek zorgt ervoor dat je als werkgever precies weet wat gaande is, door het onderzoek bijvoorbeeld iedere week te doen ben je precies op de hoogte. Ga met de medewerkers geregeld in gesprek, om de vorderingen te bespreken en de situatie te bekijken. Werken je medewerkers thuis, kun je eenvoudig online een vergadering houden om dit te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *