Toilet stucen

  • door

Toilet stucen 

Een toilet stucen is voor veel mensen hun eerste kennismaking met het stucen. Stucen is een proces waar veel mensen tegen opzien, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Beginnen met stucen heeft alleen een beetje geduld en kennis nodig. Je kan het stucen natuurlijk ook uitbesteden aan een specialist, maar dat kost geld. Als je benieuwd bent naar de toilet stucen kosten en een klein budget hebt, is het het zeker waard om zelf te leren stucen. 

Je toilet 

Voordat je begint met stucen moet je allereerst natuurlijk weten wát je gaat stucen. Voor je toilet is beton stuc, of beton cire zoals het ook heet, een goede optie. Beton cire is een soort beton dat gemaakt wordt  van cement en een synthetische hars. Daardoor is het een stuk lichter dan normaal beton en kun je het kleuren. Voor je toilet of badkamer zorgt de betonlook voor een unieke uitstraling. Je kan kiezen uit veel verschillende kleuren, van wit naar bijna zwart. Deze variatie zorgt ervoor dat je je toilet kan inrichten met beton stuc zoals je zelf wilt. De toilet stucen kosten hangen een beetje af van welke kleur je kiest. Daarnaast is beton cire voor de badkamer ook erg populair!  

Stucen 

Als je eenmaal je kleuren hebt gekozen is het tijd om te gaan stucen, je begint met het slopen van je oude toilet. Doe dit voorzichtig omdat het belangrijk is dat je begint met een egale ondergrond. Vervolgens kun je een primer aanbrengen. Die zorgt ervoor dat de stuc zich kan hechten aan de muur, vloer of ander oppervlak. Vervolgens moet je beginnen met stucen, dat kan in een aantal lagen. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe beter de dekking en hoe sterker de stuc is. Als laatste breng je nog een beschermingslaag aan om de stuc te beschermen tegen vocht. Beton stucen klinkt als een hele uitdaging, maar als je de tijd neemt en je een beetje inleest is het niet zo moeilijk als het lijkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *