Tips voor het onderhouden van je dak

  • door

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar je dak heeft ook zeker onderhoud nodig. Zo kunnen weersinvloeden, zoals regen, wind, sneeuw en losvliegende bladeren ervoor zorgen dat de kwaliteit van je dak verslechterd en je schade krijgt aan het dak. Dit is erg vervelend en kan zelfs zorgen voor gevolgen zoals lekkage. Best belangrijk dus dat je schade aan je dak zo snel mogelijk verhelpt. Maar hoe kun je het dak het beste onderhouden? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Jaarlijkse inspectie

Om schade aan je dak te voorkomen, raden we aan om een jaarlijkse inspectie uit te laten voeren. Hierbij kijkt een dakdekker of ze schade kunnen vinden en of het dak in goede staat is. Zij weten precies waar ze naar moeten kijken en kunnen zo dus ook voorkomen dat je later schade krijgt aan je dak. Zo kunnen kleine scheurtjes in je dakbedekking ontdekt worden en bijvoorbeeld scheefliggende dakpannen weer worden recht gelegd. Ben je op zoek naar een goede dakdekker bij jou in de buurt? Google dan eens op bijvoorbeeld dakdekker Den Haag en kijk welke dakdekkers er bij jou in de buurt actief zijn.

Goten schoonmaken

Verder is het heel belangrijk dat je dakgoten schoonmaakt. Deze kunnen snel verstopt raken door blaadjes en takjes. Hiernaast vinden de vogels de dakgoot een ideale plek om een nestje te maken. De opgehoopte bladeren en takken zorgen er dan dus ook voor dat het water niet goed meer door kan stromen, waardoor het een weg vindt naar binnen. Dit kan dus zorgen voor lekkage en dit is zonde! Maak daarom om de zoveel maanden en zeker na periodes van veel regen en wind, de dakgoten schoon. Verwijder takjes en controleer of het water weer goed kan doorlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *