Meer nodig dan een gewone pc? Zet in op een workstation

workstation pc

Er zijn genoeg kantoorberoepen waarbij men kan volstaan met het gebruikmaken van een reguliere pc. Echter is er tegelijkertijd sprake van een groei aan mensen die eigenlijk meer nodig hebben dan een standaardcomputer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grafische ontwerpers, architecten, ingenieurs en data analisten, evenals mensen die zich bezighouden met de ontwikkeling van Artificial Intelligence mogelijkheden. En ook voor software ontwikkelaars zelf geldt dat zij duidelijk eerder gebaat zouden zijn bij een workstation pc. Lees de volgende alinea als je meer wilt weten over de verschillen tussen pc’s en workstations.

workstation pc

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen workstations en normale computers?

Tussen reguliere pc’s en workstations zijn de volgende duidelijke verschillen zichtbaar: 

  • De performance van workstations is veel hoger/sneller. Er is dan ook sprake van meerdere cores.
  • Het werkgeheugen is van een workstation gerust twee keer zo hoog als van een normale pc.
  • In workstations is doorgaans sprake van gecertificeerde grafische kaarten van de hoogste kwaliteit. Dit maakt het voor onder meer vormgevers, beeldbewerkers en ontwerpers mogelijk om de hoogste kwaliteit te leveren.
  • Bij de beste workstations heb je te maken met heel andere benodigde software licenties dan bij normale pc’s. Bij workstations kunnen de kosten van deze licenties natuurlijk wel wat hoger oplopen, maar omdat de gebruiker met een workstation sneller en beter werk aflevert, zou je dit kunnen zien als een investering die zich vanzelf weer terug zal verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *