Hoe vind je de laagste hypotheekrente?

  • door
Laagste hypotheekrente

Iedereen wil natuurlijk geld besparen. Niet gek dus dat we ook allemaal de laagste hypotheekrente willen die mogelijk is. Maar hoe bepaal je wat de laagste rente is? Waar moet je dan zijn, en waar moet je op letten? Zoek een goede vergelijker en je maakt de keuze veel makkelijker. 

Er zijn meerdere soorten hypotheken te onderscheiden, waaronder:

Laagste hypotheekrente
  • lineaire hypotheek
  • aflossingsvrije hypotheek
  • annuïteitenhypotheek
  • spaarhypotheek

Dit zijn de meest voorkomende en meest gekozen hypotheken. Wanneer je echter voor het eerst een hypotheek afsluit, is het altijd slim om eerst informatie in te winnen. Een goede vergelijkingssite zoeken waar de laagste hypotheekrente kunt vinden, is dan een goede stap om te zetten.

Looptijd van de hypotheek

Laagste hypotheekrente

Daarnaast is er nog een andere factor van groot belang bij het bepalen van je soort hypotheek en de rente. De looptijd van de hypotheek bepaalt dit natuurlijk ook. Je kunt in principe een hypotheek voor slechts een paar jaar afsluiten. Maar ook een hypotheek van twintig of zelfs dertig jaar is niet ongekend. De lengte van de hypotheek bepaalt de hoogte, net als bij andere leningen. Een hypotheek is in feite namelijk gewoon een lening. 

Aanbieder kiezen

Er zijn zoveel manieren en plekken om aan een hypotheek te komen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook daarin kan een goede vergelijker helpen. Daar vind je namelijk de verschillende producten van de verschillende aanbieders afzonderlijk toegelicht.