Het functioneringsgesprek is in ontwikkeling

  • door

In veel bedrijven wordt op structurele tijden het functioneringsgesprek gehouden met werknemers. En gelukkig maar, want door dit gesprek aan te gaan komen zowel werknemers al werkgever erachter welke ontwikkelkansen er liggen en waar gewonnen kan worden aan kracht en ontwikkeling. Veel mensen denken bij het functioneringsgesprek aan het van tevoren verstuurde functioneringsgesprek formulier. Hierop stonden de functioneringsgesprek vragen die in een vaste volgorde gesteld werden en zodat de werknemer zichzelf van tevoren kon voorbereiden. Tegenwoordig zijn steeds meer bedrijven en organisaties een stapje hierin het maken, in plaats van het functioneringsgesprek formulier met de vaste vragen, wordt er nu meer gebruik gemaakt van een ontwikkelgesprek. Vragen als waar wil jij in ontwikkelen en waar haal jij energie uit zijn bijvoorbeeld onderdeel van deze versie.

Functioneringsgesprek vragen die je kunt stellen

Door vragen te stellen rond verschillende onderwerpen, krijg je een gevarieerd functioneringsgesprek die bij je werknemer meer het gevoel zal geven dat je samen wilt kijken hoe je samen tot het beste kunt komen qua persoonlijke ontwikkeling als ook de inzet voor je bedrijf of organisatie. Denk aan vragen in categorieën als werkplezier, vitaliteit, betekenis, talentontwikkeling, relaties en bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap.

Concrete vragen die je kunt stellen in een functioneringsgesprek


– Doe je je werk met plezier?
– Hoe is jouw balans tussen privé en werk?
– Hoe is de sfeer op het werk voor jou?
– Welke kansen liggen er om jouw meer in je kracht te zetten?
– Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Het belang van feedback

Een werknemer die zowel privé als zakelijk in zijn kracht staat, kan zich ook optimaal inzetten op zijn of haar werk. Een gesprek is daarom van groot belang om eventuele knelpunten boven tafel te krijgen en verandering in gang te zetten. Het doel is om de werknemer in beweging te krijgen en persoonlijk eigenaarschap zal vertonen. Door te investeren in trainingen, cursussen als ook dit functioneringsgesprek zal de inzet en het werkplezier op termijn toe doen nemen. Vraag aan je werknemer waarin deze zich wil ontwikkelen, welke opleiding of cursus hiervoor nodig is en of het raadzaam is als een coach of andere professionele op afstand meekijkt om zo tips en handvaten te geven om deze ontwikkeling ook daadwerkelijk te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *