Drie tips voor onderhoud van een bedrijfspand

Onderhoud bedrijfspand

Elk pand is weer anders. Een woonhuis is niet hetzelfde als een bedrijfspand en studenten als huurders is niet hetzelfde als een bedrijf als huurder. Onderhoud van een bedrijfspand is dan ook heel anders dan wat je gewend bent van een woning of misschien wel je eigen koophuis. Een bedrijfspand onderhouden betekent niet alleen het letterlijke onderhoud van de stenen die het pand zijn maar ook het onderhoud van de kantoor faciliteiten die je aanbiedt aan huurders. 

Voorkomen is beter dan genezen

Onderhoud bedrijfspand

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor het onderhouden van een bedrijfspand. Het beste kun je voorkomen dat je duizenden euro’s kwijt bent aan reparaties. om dat te voorkomen moet je goed voor het pand zorgen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je minder snel iets hoeft te repareren. 

Schakel experts in

Heb jij nog nooit het onderhoud van een bedrijfspand moeten regelen? Dan is het wellicht verstandig om een facilitair manager in te huren. Hij of zij is gespecialiseerd in het huishouden van een kantoorpand runnen. Ze weten vaak dingen die jij niet weet of waar je niet direct over na hebt gedacht. Een expert is onmisbaar bij groot onderhoud. 

Onderhoud bedrijfspand

Bespaar waar mogelijk

Voor de duidelijkheid: hiermee bedoelen we niet dat je alles zo goedkoop mogelijk moet houden want soms gaat dat ten koste van kwaliteit. Maar je moet wel bij elke uitgave nadenken of dit het waard is en of dit op grote schaal binnen een heel pand haalbaar is.