De meest populaire zakelijke cursussen van het moment

  • door
cursus gesprekstechnieken

Er lijken tegenwoordig zoveel verschillende soorten cursussen en trainingen te zijn dat je haast niet weet welke je moet kiezen. Toch is er een aantal thema’s te benoemen die het afgelopen jaar erg populair zijn geweest. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan cursussen op het gebied van communicatie, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en time management. Op zoek naar wat inspiratie voor jouw volgende training of cursus? Ik heb er 3 voor je op een rijtje gezet!

Cursus gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken pas je toe om zo effectief mogelijk te kunnen communiceren met je gesprekspartner. Tijdens een cursus gesprekstechnieken leer je bewust je strategie en gesprekstechnieken te bepalen om je doelen te bereiken. Op deze manier worden je gesprekken prettiger, effectiever en efficiënter.

Een cursus gesprekstechnieken kun je volgen bij verschillende opleidingsbureau’s. Het is verstandig om te kiezen voor een cursus met een hoge beoordeling, zoals de cursus gesprekstechnieken van Learnit.

Cursus conflicthanteren

Een conflict is nooit leuk, maar ondanks je goede bedoelingen kan het zijn dat je in een conflict terecht komt. In zulke gevallen is het prettig om te weten hoe je zo goed mogelijk met de situatie om moet gaan. Tijdens de cursus conflicthanteren krijg je inzicht in hoe conflicten ontstaan en waarom deze kunnen escaleren, leer je over zelfreflectie, leer je wat je kunt doen om een positieve wending aan de situatie te geven en leer je om te gaan met weerstand en emoties.

Cursus onderhandelen

De laatste populaire cursus die ik aan je voorleg is de cursus onderhandelen. Deze cursus is bijvoorbeeld ideaal als je werkzaam bent in een commerciële functie. Tijdens de cursus onderhandelen leer je hoe je je doelen kunt bereiken. Dat is immers waar het om draait tijdens het onderhandelen. Bij het onderhandelen – en zeker met het oog op de langetermijnrelatie met een klant – is het ideaal als er na een onderhandeling een win-win situatie ontstaat. Dat is exact wat je leert tijdens de cursus onderhandelen.

Bron: https://www.learnit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *