De ideale werkschoenen kopen

  • door

Ik heb zelf redelijk veel ervaring met het werkschoenen kopen. Zowel voor mijzelf als voor collega’s in mijn team. Afhankelijk van de regelgeving en natuurlijk persoonlijke wensen is het verstandig om per persoon en per situatie af te wegen aan welke specificaties de werkschoenen moeten voldoen. Een versterkte neus om de voet te beschermen is een standaard vereiste voor goede werkschoenen. Meestal is een zogenaamde stalen neus niet meer toegestaan vanwege het gevaar op permanente afknelling van de voet als er iets zwaars op de schoen gekomen is. Ik geeft persoonlijk de voorkeur aan een kunststof versterking in de schoen. De voet is hiermee optimaal beschermd tegen afknelling en kunststof zorgt voor een lichtere schoen. Een tweede specificatie om goed te overwegen is of de schoenen waterdicht dienen te zijn. Wanneer de werkschoenen alleen binnen gebruikt moeten worden, bijvoorbeeld in een mechanische werkplaats, dan is het niet essentieel dat de schoenen waterdicht zijn. Als de schoenen bedoeld zijn om buiten dragen, bijvoorbeeld tijdens werk langs de weg, dan is het essentieel om waterdichte schoenen te selecteren.

werkschoenen kopen

Persoonlijke voorkeuren

Naast de functionele eisen, zie ik ook een persoonlijke component bij werkschoenen kopen. Ik ben zelf een fan van de hoge werkschoenen omdat deze een betere ondersteuning van de enkel geven. Ook zijn de hoge werkschoenen in de waterdichte variant ook in de diepere plassen goed bruikbaar. Naast hoog of laag, vind ik het materiaal waarvan de schoenen gemaakt zijn belangrijk. Ik geef de voorkeur aan materiaal dat goed schoon te maken is, bijvoorbeeld leer. Ik wil geen stof in mijn werkschoenen.

werkschoenen kopen