De beste koffie in Eindhoven vind je zo

  • door
koffie zwart

Wil je koffie drinken in Eindhoven? Je bent niet de enige. Koffie in Eindhoven vind je op vrijwel elke straathoek maar ze zijn natuurlijk niet allemaal even goed. De ene koffietent is immers de andere niet. Waar je moet zijn? Dat hangt af van welk soort koffie je van houdt.

tijd voor een bakkie

Hippe koffie voor jongeren

Koffie heeft een tijd terug een comeback gemaakt mede dankzij hipsters. Dat zijn hippe, jonge mensen die zich bezighouden met van alles. Waaronder dus hippe koffie. Dat wil zeggen: koffie zoals het bij populaire Amerikaanse ketens wordt geschonken. Denk dan aan koffie met allerlei verschillende soorten melk zoals soja of amandelmelk. Maar er kan nog meer. Frappuccino’s zijn bijvoorbeeld heel populair in die kringen. Dat is een soort ijskoffie met vaak een smaakje er doorheen. Sowieso is koffie met een smaakje razend populair bij jonge mensen. 

Van Krieken koffieservice

Een sterke bak

Ben jij niet zo van dat hippe gedoe en ga je liever gewoon voor een ouderwets bakkie pleur? Dat kan natuurlijk ook! In Eindhoven zijn er gelukkig ook nog genoeg plekken waar mensen gewoon echt sterke, zwarte koffie kunnen maken. Heerlijk als je even goed wakker moet worden, of als je juist de dag af wil sluiten met een lekker romige koffie verkeerd. Als je dit soort koffietentjes wil vinden dan kun je beter zoeken in kleine straten of net iets buiten het centrum. Ook bruine kroegen en kleine horecazaken kunnen vaak nog een ouderwetse bak koffie voor je zetten.