Als zzp’er een incassobureau inschakelen

Je hebt als zzp’er nog meer risico om te maken te krijgen met wanbetalers. Je kunt in dat geval te maken krijgen met een incassobureau die hier achteraan moet zitten zodat jij het geld kan ontvangen van de klant. Het is daarom allereerst van belang dat je goede afspraken maakt met de klant, zodat dit ook daadwerkelijk is vastgelegd. Wat je ermee kan doen leggen wij je uit!

Een betalingsherinnering

Het kan zijn dat je na de eerste factuur niks ontvangt van de klant, waarna je een betalingsherinnering moet sturen. Deze betalingsherinnering kun je na ongeveer twee maanden sturen, of na de datum die op de offerte heeft gestaan. Je hoeft je hierover absoluut niet bezwaard te voelen, want een betalingsherinnering komt regelmatig voor, vooral onder zzp’ers.

Tweede betalingsherinnering

Op het moment dat de klant ook de betalingsherinnering niet betaald, kun je overgaan op een tweede betalingsherinnering. In deze tweede betalingsherinnering kun je de klant er ook op wijzen dat je een incassobureau in Apeldoorn inschakelt op het moment dat ook deze betalingsherinnering niet betaald wordt. 

Inschakelen van incassobureau

Betaald de klant na twee herinneringen nog niet? Dan is het tijd om over te gaan op een incassobureau. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Deurwaarders.com inschakelen die achter dit geld aan zou gaan. Je zal dit misschien een grote stap vinden om een externe partij in te schakelen, maar ook jij hebt hard gewerkt voor dit geld waar je recht op hebt. Wat je hierin het beste aan kan houden is ongeveer 90 dagen na de vervaldatum van de factuur kun je overgaan op een incassobureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *